viernes, 10 de enero de 2014

SOCIALS 1er d,ESO:

Començam la segona  avaluació   i continuam amb  el Tema 6  "Climes i paisatges de la terra".
El vocabulari que entrarà a l,exàmen és el següent:


Conca: Una conca, o conca hidrogràfica, és un territori que porta les seves aigües cap a un únic riu, o cap al mateix mar.

La selva es un bosc dens, está format por àrbres de
fulles grosses i perennes, es a dir que conserven la fulla durant tot
l,any. A la selva viuen gran quantitat d, espècies vegetals, entre les que
destaquen els àrbres de fusta molt apreciada com l, ébano i la caoba.

Sotobosque  és l,àrea de un bosc que creix més aprop del sòl . La vegetació del sotabosc consisteix en una mescla d, árbres  joves, així com arbusts de sotabosc i herbes

Densitat de població Relació entre el número d'habitants i la superfície expressada en habitants per km2.

caucho  Substància impermeable, elàstica i resistent que se obté per procediments químics a partir del suc lletós de certes plantes tropicals.

Impacte ambiental, modificació apreciable en el mediambient provocada per l,activitat humana.

IndígenaEs dona genèricament el nom d, indígena a tot allò relatiu a una població originària del territori que habita, 

L'agricultura extensiva (concepte oposat al d'agricultura intensiva) és un sistema de producció agraria que procura cultivar grans extensions de terra incorporant els mínims  de treball capital i fertilitzants en relació a la superfície de terra que està conreant . 

Ramaderia Intensiva: es practica en explotacions molt especialitzades. Els animals son criats en estables o granges en regim d'estabulació De vegades el bestiar combina la vida i l'alimentació a l'estable i al camp; parlem de ramaderia semi-estabulada.

La rotació de conreus és la pràctica  agrícola d'alternar les espècies cultivades sobre un mateix terreny.

L'agricultura de plantació és aquella en què es conreen grans extensions de terreny amb plantes perennes, a fi i efecte d'obtenir un producte destinat quasi totalment al mercat exterior.

Oscil·lació tèrmica (o amplitud tèrmica) és la diferència entre  la temperatura més alta i la més baixa registrada en un lloc o zona, durant un període de temps que pot ser un dia, un mes, un any, etc.

El sedentarisme és la forma més recent de població humana en la qual una societat deixa de ser nòmada per a establir-se de manera definitiva en una localitat determinada a la que  considera com seva. 
Una persona o un poble és nòmada quan no té un territori fix com residència permanent, sinó que es desplaça amb freqüència d'un lloc a un altre. Dit hàbit és un estil de vida, una forma de subsistencia i posseeix una organització social, política, religiosa, administrativa i econòmica adaptada a això

 





No hay comentarios:

Publicar un comentario